לימוד גלישת רוח בסערות החורף: 6 טיפים חשובים לגלישה בים גלי

גלישת רוח בגלים הוא ספורט אחר מגלישת רוח, זה מה שהופך את גלישת הרוח לספורט אקסטרים. ספורט זה מצריך יכולות נוספות חוץ מלדעת לגלוש הלוך חזור ולעשות כמה תרגילים במים שטוחים, צריך להכיר את הים טוב, לפתח סבלנות וקור רוח.

ההרגשה שמקבלים מלגלוש בים גבוה מדהימה ואין שני לה, אך עם זאת ישנם סיכונים גדולים יותר ולכן חשוב להבין מה קורה שם לפני שנכנסים למים. גלישה בגלים לא מתאימה לכולם, צריך אופי מסויים, נחישות והתמדה בכדי להיות חלק מזה. עם הכנה פיזית ומנטלית טובה תהיו מופתעים לגלות כמה נוח אתם מרגישים בים גבוה. 

בימים גדולים תראו גולשים מפרקים את הים, חלק מאותם גולשים יראו לכם חסרי סגנון וממש לא מרשימים בימים נמוכים עם גל קטן, אבל כשהגלים גבוהים הם באזור הבטוח שלהם עפים לירח עם סגנון מהמם. אתם מוזמנים לקרוא את הכתוב בפוסט זה ולשנן היטב בכדי להכין את עצמכם לחורף.

6 הטיפים לגלישה בגלים

1. רוגע. כאשר נכנסים ללחץ מוציאים הרבה אנרגיה ומאבדים חמצן.

2. תרגול החזקת נשימה במקום בטוח כמו מיטה או אמבטיה.

3. שחייה בים גלי. ללבוש חליפה, לשחות מעבר לגלים ולחזור חזרה.

4. דחיפת גבולות בהדרגה. להתחיל בים נמוך ולאט לאט לעלות את הרף.

5. התבוננות. לפני הכניסה למים לשבת ולהסתכל על הים, לתזמן את התקפות הגלים וללמוד את החוף.

6. דמיון. להסתכל על הים בכל הזדמנות אפשרית, לראות סרטי גלישה ולדמיין את עצמכם גולשים בגלים.

"קפיצה עם גלשן רוח"

רוגע. אתחיל עם הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכם שלמדתי בילדותי במים:
רוגע, תהיו רגועים, כאשר אנחנו נכנסים ללחץ אנו מוציאים הרבה אנרגיה, מאבדים חמצן ונלחמים עם הים. הטבע זהו המקום האחרון שאנו רוצים להילחם איתו הוא חזק מאיתנו ולכן צריך לזרום איתו.

נפלתם בגל, שימו ידיים (מרפקים) על הראש ופשוט תרגעו, מדיטציה, אל תחפשו את היציאה מהמים, תנו לגל להוציא אתכם החוצה. זרמו עם זה ותהנו מזה, אין כמו להתכבס במכונת כביסה ולצאת נקי עם ריח של ים :)

תרגול החזקת נשימה. דבר נוסף שיכול לעזור הוא בזמן שאתם במקום בטוח כמו במיטה שלכם או באמבטיה, קחו אויר ונסו להחזיק כמה שיותר זמן בלי נשימה. כאשר אתם מתרגלים במקום בטוח יהיה לכם קל להיזכר ברגעי אמת במקומות מסוכנים.

תרגול שחייה בים גלי. כאמור חשוב לדעת ללכת לפני שמתחילים לרוץ, אתם רואים ים גלי לבשו חליפה וכנסו לשחות. שחו החוצה מעבר לגלים וחזרו חזרה, זה יתרום הרבה לביטחון העצמי שלכם.
עם כל הכיף של הגלישה, קרה וקורה לכולנו שאנו מאבדים או שוברים את הציוד בנפילה על גל וצריכים לחזור לחוף בלעדיו, ראו ערך הרפתקה בחוף בת גלים, לכן כדאי להיות מוכנים לזה.

"גולש רוח יורד גל מצונר"

דחיפת הגבולות בהדרגה. כמו שאתם כבר מכירים מגלישת רוח, אז גלישת רוח בגלים זהו תהליך ארוך שנבנה צעד צעד עם הרבה שנים של תירגול ולכן תתחילו לאט לאט. אל תקפצו מעל הפופיק, זה נהדר שאתם רוצים לגלוש בגלים אבל תתחילו בגלים קטנים.

תוודאו שאתם שולטים בגלים נמוכים ואז יותר גדולים וכך הלאה, תדחפו את הגבולות שלכם בהדרגה לפני שאתם נכנסים לגלוש עם מפלצות. התחילו בחוף פתוח, גלים נמוכים עם רוחות מערביות, לא חסרים ימים כאלה בארץ, ותתקדמו לימי חורף שחורים עם ברד :)

התבוננות. לפני הכניסה למים שבו והסתכלו על הים איזה 10 דקות טובות, בטבע יש מחזוריות, לא משנה כמה הים גבוה או סוער גם לו יש את הרגעים שלו. התקפות של גלים גבוהים מגיעות פעם בכמה דקות, תזמנו את ההתקפות וכך תוכלו לצאת ברגעים נוחים יותר.

תראו איפה השבירות של הגלים מתחילות ומסתיימות. כמו שכתבתי בתחילת הפוסט של מקומות גלישה בישראל, תכננו מבעוד מועד איפה אתם הולכים לגלוש. ככל שתסתכלו על גלים כך תבינו איך הם עובדים, רצוי לראות סרטי גלישת רוח וגלים ככל שתראו יותר כך תבינו טוב יותר.

דמיון. להסתכל על הים בכל הזדמנות אפשרית, לראות סרטי גלישה ולדמיין את עצמכם גולשים בגלים. אני מאמין שהמחשבות שלנו פיזיות בעולם הזה, מה שאנחנו מחליטים לעשות מתחיל במחשבה. כמו שאבא של גולש הנשמה דייב רסטוביץ’ אומר: תחשבו על זה, תרגישו את זה ותעשו את זה. 

"גולש רוח עובר גל"

בהזדמנות זו אודה לחן כהן שהעיר את צומת ליבי לכתוב את הפוסט הנ”ל ואענה על שאלותיו בתגובתו לפוסט סוד הקפיצה המודרנית – איך קופצים בגלישת רוח?

לי לא יצא אף פעם לגלוש בגלים וזה נראה לי כיף בטירוף ומפחיד באותה מידה ואני מעוניין להתחיל רק שאני לא ממש יודע איך ואיך להתמודד עם הבעיות שעלולות לצוץ ק..ק

הייתי רוצה לדעת:
1. איך נכנסים למים כשגלים בגובה 2 מטר מעיפים אותך כל שניה.
1. בדיוק באותה צורה שנכנסים למים כשאין גלים רק עם מחשבה אחת בראש: בכדי לעבור את הגלים אנו רוצים לגלוש בניצב לגל, הרעיון הוא לרדת מהרוח לתפוס מהירות ואיך שמגיעים לגל “לחתוך” לתוכו ולעבור אותו כאשר החרטום מול הגל.

אפילו אם אתם לא בפלנינג, רדו מהרוח, פמפו את המפרש בשביל לתפוס מהירות ואז כשהגעתם לגל ישרו חרטום ותעברו אותו. בגלישת רוח בגלים חשוב להיות ערניים, לא נכנסים בגלים בכל מחיר, יצאתם לעומק ראיתם שבירות גדולות עשו צ’יקן ג’ייב, חזרו לחוף וחכו להזדמנות טובה יותר לצאת לעומק.

2. מה עושים אם נופלים למים בדיוק באזור בו נשברים הגלים? איך יוצאים מהבעיה?
2. אם השבירות ממשיכות, כדאי לשחות לקצה התורן ולתפוס אותו בקצה בכל הכוח, להתערבל עם הגלים עד שמגיעה רגיעה בהתקפות, ואז “מטפסים” על התורן לכיוון המנור, מוציאים את המפרש מהמים ועושים ווטר סטארט.

3. איך להתאמן לקראת, מתי אני אוכל לדעת שאני מוכן לגלים של סערות?
3. על האימונים לקראת כתבתי בתחילת הפוסט, מקווה שזה עזר אם יש לכם עוד שאלות אתם יותר ממוזמנים לשאול… אף פעם לא תדעו אם אתם מוכנים, הרעיון הוא לבנות את שליטתכם בהדרגה ועם הזמן להיכנס לים גבוה יותר ממה שגלשתם עד עכשיו.

4. מה חייבים לדעת לעשות לפני שמתחילים לגלוש רוח בגלים?
4. לשלוט בווטר סטארט, מהפכים וסיבובים.

מגלישה בגלים מקבלים הרבה אדרנלין, תשתמשו בו לטובתכם, אדרנלין הוא הורמון חזק שאפשר לעשות איתו דברים יוצאי דופן. ולכן, יש תנאים לכו לגלוש, בא לכם או לא זה לא משנה, נכנסים למים ושוכחים מהכל. מתי הייתה הפעם האחרונה שנכנסתם למים והצטערתם על זה?

ביחד עם הכישורים מגיע הציוד, לגלישה בגלים אתם רוצים ציוד חזק ועמיד אחרת כבר בגלס הראשון הציוד יתפרק לחתיכות. איזה ציוד מתאים? כנסו לאיך בוחרים ציוד גלישת רוח: בחירת הגלשן או בחירת המפרש.

"גולש רוח יורד גל"

נ.ב. מה שכתבתי כאן הוא מנסיוני האישי, מודעות עצמית היא דבר חשוב ולכן שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש.

נ.ב 2 – תדאגו שתמיד יהיה מישהו בחוץ שיצלם אתכם טובעים :)

נ.ב 3 – כבר אמרתי לכם שפתחתי דף פייסבוק של משוגע על גלישה? רוצו תעשו לייק ותספרו לחברים.  

נ.ב 4 – למעבר חלק של הגלים רצוי לרדת מהרוח בשביל לצבור מהירות, להסתכל טוב על הגלים ולחפש “פתח” שבו הגלים עדיין לא נשברים.

פורסם בקטגוריה גלישת רוח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

8 תגובות על לימוד גלישת רוח בסערות החורף: 6 טיפים חשובים לגלישה בים גלי

  1. מאתנועם‏:

    תודה רבה על הפוסט המעניין.
    למרות שאני עוד רחוק משם, זה ממש עושה חשק!
    יום יבוא… :-)

  2. מאתרון בראל‏:

    אין בעד מה נועם,
    בהצלחה!

  3. נהדר כיף לקרא .

    כתבה מצוינת כבר הרגשתי את עצמי איתך שם במיים העמוקים .
    מעבר לקו השביה של הגלים .

    תודה

    נתי

  4. מאתחן כהן‏:

    רון, תודה רבה….(-;

  5. מאתיעל טל‏:

    יופי של כתבה!!
    קיבלתי חשק ואדרנלין להתחיל ללמוד גלישת רוח בגלים
    נתראה בכנרת בעונה הבאה ;:
    יעל טל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים