אז אתם כבר גולשים על גלשן גדול ורחב מבסוטים מהחיים, איזה כיף זה ללכת על המים?
עכשיו אתם רוצים להטמיע הרגלי גלישה טובים כבר מהתחלה?
אז זה עובד כך: אמרנו שבהטיית התורן אחורה (לכיוון הירכתיים) עולים לתוך הרוח (מחדדים) ובהטיה של התורן קדימה (לכיוון החרטום) יורדים מהרוח. ברוח חלשה אין בעיה לעשות את זה בכל צורה שעולה על הדעת אך רצוי להתרגל כבר ברוח חלשה לצורה הטובה ביותר, על מנת להקל על העניינים ככל שמתקדמים וגולשים ברוחות יותר חזקות.
גולשים בכיוון גלישה כללי (בניצב לרוח) כאשר התורן במרכז הגלשן וכאשר רוצים לחדד מטים את הגוף קדימה (לכיוון החרטום) ואת התורן אחורה (לכיוון הירכתיים), מה שעוזר בתנוחה זו, זו ההתנגדות של הגוף למפרש וכך מצליחים לחדד ביתר קלות. וההפך או הנכון לגבי ירידה מהרוח מטים את התורן קדימה ואת הגוף אחורה, ושוב בצורה זו מפעילים מינימום כח בידיים וכך משתמשים יותר בגוף.
סבבה גולשים ושולטים פחות או יותר בכיוון הגלשן ברוח חלשה? בואו תעשו סיבוב…
הרעיון בסיבוב הוא לחדד ולהגיע למצב שאתם עומדים מול הרוח ברגע זה בתור התחלה פשוט תיפסו את חבל ההרמה והעבירו את המפרש לצד השני של הגלשן, העבירו את הרגליים לצד שני (אם רגל ימין הייתה המובילה אז לאחר הסיבוב רגל שמאל מובילה ולהפך) וברגע שהמפרש בצד שני הרימו אותו חזרה והמשיכו לגלוש לצד שני.
מה הכוונה צד שני של הגלשן: כאשר המפרש במים יש לו שתי אופציות להיות ביחס לגלשן משני צידי הריילים (רייל = דופן הגלשן) בהמשך לדוגמת הסיבוב, אם אתם גולשים עם יד ימין קדימה על המנור אז את המפרש הרמתם מהצד של השמאלי של הרייל וההפך הוא הנכון.
טעויות נפוצות: כאשר לא עולים מספיק מול הרוח ומנסים להעביר את המפרש וזה פשוט לא קורה,
או שעולים יותר מדי לתוך הרוח ומאבדים לגמרי את הרוח במפרש ונופלים.
לסיבובים יש וריאציות שונות ומשונות, בנתיים תלמדו את הצורה הזו שהיא למעשה הבסיסית ביותר.
המשך יבוא..