X
    גלישת רוחCategories:

מה אני עושה לא נכון עם מהפכים בגלישת רוח ועד היום התביישתי לשאול?

חוף ג’ינו שבכנרת שנת 1990 מעט מאד גולשים היו גולשים על גלשנים קצרים. ומאלה שכן היו גולשים על גלשנים קצרים, כמה מהם היו טסים על המים בפלנינג (ברצועות). אני בן 11 עומד על החוף, מבסוט מהחיים לראות גולשים טסים על המים, ממש מחזה מרתק.

פתאום מגיע מישהו (גדי מינץ) קרוב לחוף, יורד מהרוח, משכיב את המפרש ועושה מהפך מול עיניי. חשבתי לעצמי, “וואט דה פ**” מה הוא עושה שם? זה נראה סוף הדרך.

נכנסתי למים עם איזה גלשן בהמה, גלשתי הלוך חזור וניסיתי לפענח את הקטע הזה. מאז עברה תקופה וכבר מצאתי את עצמי עושה אותם בכל מיני צורות. אז מה הקטע של המהפכים? גולשים מתאמנים שנים על מהפכים ולא מבינים מה קורה שם?

מה הם עושים לא נכון? תמיד יש את הקטע הזה שחושבים שהכול בסדר, עוקבים אחרי ההוראות ועדיין לא מצליחים את התרגיל. מהפך זהו התרגיל הראשון שלומדים ברצועות, לא פלא שלוקח הרבה זמן לפרוץ את המחסום הרגשי הזה של תרגיל במהירות בתוך הרצועות.

תהליך הלמידה של מהפכים הוא תהליך מתסכל אבל הוא חשוב מאד בשביל המשך ההתקדמות בתחום. כמו הרבה דברים שיכולים לתסכל בחיים, כשתלמדו אותו תרגישו ממש ממש טוב וזה ישפר לכם פלאים את השליטה בגלשן ובמפרש.

ישנם שני דברים שיכולים לעזור מאד בלימוד המהפכים:

1 – גלישה עם המפרש הפוך (בקלו פירסט)
2 –
שליטה בירידה מהרוח בפלנינג (ברצועות)

בואו נפרק את המהפך לגורמים:

– גלשו להנאתכם במהירות גבוהה, חפשו אזור שטוח במים גם אם הם צ’ופים, תמיד יהיה איזה גל קטן שאפשר לתפוס עליו טרמפ (הוא יעזור לכם עם המהירות).

– תוציאו את הרגל האחורית מהרצועה, הניחו אותה בצד השני של הרייל (לא אחורה מדי, רצוי להניח אותה כמעט באותו אזור שהקידמית ברצועה רק בצד השני של הרייל).

-הזיזו את היד האחורית אחורה על המנור בלי לאבד מהירות, צאו מהחבקים.

– הסתכלו לאן שאתם רוצים להסתובב (נכון לגבי כל התרגילים בגלישה), כופפו ברכיים ורדו מהרוח.
ככל שתרדו יותר מהרוח, תשחררו יותר כח מהמפרש וכך יהיה לכם קל לסגור אותו.

-מתחילת הירידה מהרוח השענו לכיוון המהפך (לתוך הסיבוב) ואל תורידו עיניים מהמקום שאליו אתם רוצים להסתובב, זה הקטע הקריטי שרובם טועים בו.

יש משהו מפחיד בהתחלה בהישענות לתוך המהפך (על המערך), הרבה גולשים עושים מה שצריך עם הידיים והרגליים אבל משאירים את הגוף זקוף ולא זורקים את הגוף קדימה לכיוון החרטום ולתוך הסיבוב.

– לחצו על קצות האצבעות, נסו להשען כמה שיותר על הרגל הקידמית, איפה שיש יותר נפח לגלשן וכך הוא ישמור על מהירות (באזור הרגל האחורית יש פחות נפח והגלשן שוקע בקלות)

– כמו שהזכרתי באיך גולשים רוח בהיד הקדמית היא ההגה, תדחפו אותה לכיוון הסיבוב, היד האחורית היא הגז, שימרו אותה סגורה היטב בכדי לא לאבד מהירות.

– סיימו את המהפך (כאשר החרטום סיים כמעט 180 מעלות), החליפו רגליים, קחו את היד הקידמית קדימה על המנור לכיוון התורן, ושחררו את המפרש.

– תפסו אותו מצדו השני של המנור (בהתחלה נוח פשוט לתפוס את התורן כך המפרש נשאר עומד במקום), החליפו רגליים, והנה אתם גולשים לכיוון גלישה חדש.

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לכם הוא:

תתרכזו בגלשן. המפרש פחות חשוב, תנסו לבצע את המהפך עם הרגליים כאילו שאתם גולשים גלים. ככל שתכנסו למהפך עם יותר מהירות כך תוכלו לצאת ממנו מהר יותר.

טעויות נפוצות:

– פותחים מפרש כבר מתחילת המהפך, כך מאבדים מהירות (ושיווי משקל), ולא מצליחים לשמור על פלנינג וגם הרוח דוחפת את המפרש מצד שני ומפילה אותכם.

– לא נשענים קדימה בסיבוב (לתוך הסיבוב), מה שגורם ללחץ על הרגל האחורית (באזור עם פחות נפח) ושוב איבוד מהירות ושיווי משקל, כך גם אם משלימים את המהפך נעצרים במקום.

– בגדול ישנן שתי אופציות:
1 – אתם משחררים מפרש מוקדם מדי ולא מצליחים להשלים את הסיבוב.
2 – משחררים מפרש מאוחר מדי וכך עולים לתוך הרוח חזק, מאבדים את הרוח במפרש
ונופלים.

לסיכום: הסתכלו לאן שאתם רוצים להסתובב, תתרכזו בסיבוב הגלשן, המערך כבר יבוא בעקבות הגלשן והמבט. קשה לכם לסובב את הגלשן? תניחו את הרגל האחורית על קצה הרייל הנגדי לרגל הקדמית ולחצו חזק על קצות האצבעות.

התנועה היא תנועה הרמונית, הכנסו לתוך המהפך עם כל הגוף, סובבו את המותניים עם כיוון הסיבוב, השכיבו את עצמכם לתוך המהפך על המערך.

אל תורידו את המבט מאיפה שאתם רוצים להגיע, הגוף ילך אחרי הראש!

נ.ב. תחשבו פשוט, יהיה פשוט, אל תתייאשו, תתאמנו וזה יגיע… יכול לעזור לכם מאד אם מישהו יצלם אתכם ותראו מה אתם עושים לא נכון.

רון: