שני הגורמים החשובים ביותר בגלישת רוח בגלים

שלום לכם גולשים וגולשות יקרים, איך המרגש? אצלי סבבה חוגג בין גלישת רוח לגלישת גלים. עד אתמול הייתה פה רוח לפנים, שלושה ימי גלישת רוח נהדרים, שלושה ימים לפני זה גלשתי גלים והיום עוד פעם גלשתי גלים, עבודה קשה מאד :).

שלשום התחלתי את היום מוקדם עם מפרש 3.7 בלי הרבה כוח, סשן קפיצות כמה שעות, יצאתי לנוח, החלפתי מפרש ל – 4.2 והמשכתי לסשן גלים עד החושך.

אתמול היה יום מדהים גל בגובה תורן, מפרש בוקסר 4.7 עם גלשן הווייב נייש 64 הנדיר שלי, בדיוק בשביל ימים כמו אתמול אני פה. הגוף מפורק, הראש מבסוט, החיים דבש.

"בשר על האש"
בקרוב אכתוב פוסט על חבר אהוב וגולש נדיר, תומאס בריירו מלנזרוטה שבאיים הקנריים.

את השם שלו שמעתי לפני כמה שנים, כאשר ניצח תחרות של הסבב הקנרי בלנזרוטה. אני לא הייתי בתחרות הזו, אבל החברה חזרו מהתחרות ואמרו שאיזה זקן אחד נתן להם בראש, הזקן היה תומאס.

הכרנו לפני שנתיים כאן בצ’ילה ומדי שנה אנו נפגשים, היום בצהריים הוא עזב את מטנזאס. אני מבשל לכם אחלה ראיון עם גולש מהסרטים. לתומאס יש את אחד הסגנונות הכי יפים בגלים, בוטם טרן וטופ טרן שרוב העולם יכול רק לחלום עליו, הוא כל פעם מדהים אותי מחדש.

אז מהם שני הגורמים הכי חשובים בגלישת רוח בגלים?

– בגלים: בוטם טרן
– בקפיצות: תנוחת הכדור

"גולש עושה בוטם טרן על גל"

בוטם טרן

נשמע פשוט? הבוטם טרן הוא תהליך ארוך שאפשר להבין ממנו המון על רמת הגולש. למעשה הבסיס של גלישה בגלים, תנוחה וסגנון שלוקח שנים ללמוד לבצע את זה כמו שצריך. 

עם בוטם טרן טוב שומרים על מהירות גבוהה ומשם אפשר לעשות מה שבא לכם על הגלים.

בוטם טרן אומר לזרוק את הגוף קדימה, להעביר את משקל הגוף לקצות אצבעות הרגליים, לסגור יד אחורית, לשמור על מהירות גבוהה ולזרוק את המערך קדימה לחרטום ולמים, להיכנס בכל הכוח.

לגבי לחיצה על הרגל הקדמית או האחורית, זה לא באמת משנה. בגלשנים הישנים לחיצה על הרגל האחורית הייתה חובה מפני שהם לא היו מסתובבים אחרת. הדור החדש בימינו נשען חזק על הרגל הקדמית ומפעיל את רוב הכוח עליה.

אין טוב או רע, לחץ על רגל אחורית או קדמית, מה שחשוב זה איך מבצעים את זה.
הרעיון הוא לבצע את זה חד ורדיקאלי. כמובן שזה משתנה בהתאם לתנאים: כיוון הרוח והגלים. אבל הטריק מאחורי הביצוע הוא להישען על הרייל כמה שיותר חזק, ככל שנשענים על הרייל יותר חזק כך הסיבוב יוצא חד יותר.

לפני הכניסה לבוטם טרן אני לוקח את היד הקדמית אחורה על המנור, כך יש יותר מומנטום כשמורידים את המפרש קדימה, ונשען עם הגוף קדימה על הרגל הקדמית בשביל לשמור על מהירות בסיבוב.

"גולש רוח עם מפרש כחול רוכב על גל ומשכיב את המפרש"
קפיצות

כבר חפרתי לכם הרבה על התנוחה המודרנית בקפיצות, מי שמתאמן ומבצע אותה כמו שצריך אז יש לו מפתח ללימוד כל הקפיצות בגלישת רוח.

נ.ב. אני מודע לזה שרוב קוראי הבלוג הם גולשים מתחילים, פוסט כזה לא ממש מעניין אותם. יהיה נחמד אם תשתפו את מחשבותיכם לגבי הגלישה וכך אכתוב עוד מידע למתחילים.

פורסם בקטגוריה גלישת רוח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

4 תגובות על שני הגורמים החשובים ביותר בגלישת רוח בגלים

  1. מאתישראלה‏:

    איזה יופי !!! תמשיך להינות ולכתוב ..
    אז הבוטם טרן זה בעצם כמו תנועה של GYBE אבל מבלי להוציא את הרגל מהרצועה האחורית?
    (הכוונה LYING GYBE)
    זאת אומרת שקודם צריך ללמוד GYBE כבסיס לגלישת רוח בגלים, האם נכון?

    אז תודה על העדכון והמשך גלישה “קטלנית” – ישראלה

    • מאתרון בראל‏:

      תודה רבה ישראלה :)
      כן, זה בעצם אותה תנועה של כניסה למהפך רק עם הרגליים ברצועות.
      בהחלט צריך ללמוד מהפך, זה הבסיס של גלישת הרוח.

      תודה לך על התגובה,
      תהני,
      רון

  2. מאתנוני פרימו‏:

    תמשיך לכתוב !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים