שמסתכלים על גולשים מקצוענים הגלישה ניראת קלה, במציאות כשמגיעים לעשייה ישנו מסלול ארוך שחייבים לעבור. הרעיון בפוסט זה הוא לחדד מספר כללי בסיס שכל גולש רוח חייב להכיר. הכתוב מתאים לגולשים מתחילים טריים ולגולשים שנמצאים בתחום מספר שנים ומעוניינים להתקדם.
במידה ואין לכם גולש ותיק שינחה אתכם בדרך להצלחה כדאי לקרוא ולשנן היטב.
חשוב להכיר את גופכם ולהבין מהן יכולותיכן האישיות? מהי רמת השחייה שלכם? תבינו טוב מה אתם הולכים לעשות, תרגלו בכל רגע פנוי מה שאתם רוצים לעשות ורק אז היכנסו למים.
שני דברים חשובים להתחלה ברגל ימין של התחום המופלא הזה
1- בחירת ציוד מתאים לרמתכם ונתוניכם הפיסיים: בחירת גלשן, בחירת מפרש, חליפת גלישה וכו’.
2- בחירת החוף בו תגלשו ותתקדמו בצורה הטובה ביותר, בתור התחלה אגמים או חופים סגורים הם החופים האולטימטיבים לכניסה קלה, בטוחה וחלקה לספורט. למעוניינים להרחיב את הידע על חופינו הטובים לגלישת רוח היכנסו למקומות גלישת הרוח הידועים בישראל.
גלישת רוח היא תחום שמצריך כושר גופני טוב בשביל להתקדם, אם אתם לא בכושר ורוצים לגלוש רצוי שקודם כל תיכנסו לכושר ורק אז תתחילו לגלוש. כמו כל ענפי הספורט ובטח בספורט אתגרי גם גלישה היא תחום שיכול להיות מסוכן והים הוא מקום פחות צפוי ממגרש כדורסל או כדורגל, לכן לא רצוי לגלוש לעומק למרחק בו אתם לא מרגישים בטוחים לחזור בשחייה.
חשוב לזכור שגם גולשים מנוסים וטובים מוציאים הרבה אנרגיות בגלישה ולעיתים נאבקים בשביל להישאר במים, אז קחו את זה בקלות ושימו את הבטיחות במקום הראשון.
כללי ברזל חשובים:
– אף פעם אל תגלשו לבד, אתם לא יכולים לדעת מה הולך לקרות גם בים שטוח בלי גלים.
– אל תתנו לציוד הגלישה שלכם להיות בינכם לגלים כך שהגלים יוכלו להעיף את הציוד עליכם.
– אם הציוד שלכם או של מישהו עף עליכם שימו מרפקים צמודים על הראש.
– נכנסתם למערבולת? הישארו רגועים ותצאו בקלות. תרגעו, תזרמו ואל תלחמו כמו שכתבתי בפוסט 6 דברים חשובים לגלישה בים גלי.
– כגודל ההנאה גודל ההצלחה: גלישה היא ספורט מיוחד במינו אין עוד תחום כזה. אל תצפו ליותר מדי, קחו את הזמן תהיו במים מבסוטים והכל יסתדר.